De Helden van Oranje komt terug!  Met koningsnacht op 26 april zullen we weer samen meezingen, dansen en sjansen in het altijd gezellige Groningen! Het wordt één groot FEEST!

Bereid je voor op een avond vol spektakel met een koninklijke line-up! Met wie kom jij uit volle borst meezingen?

LINE UP

Dit is de koninklijke line-up van De Helden van Oranje 2023

Kris Kross Amsterdam

Snollebollekes

Jannes

Jan Smit

Outsiders

Lawineboys

Sven Versteeg

DJ Maurice

Hosted by: Tim Douwsma

INFO

 • Waar is De Helden van Oranje?

  De Helden van Oranje vindt plaats in het Stadspark Drafbaan, Concourslaan 10, 9727 KD in Groningen.

 • Wanneer is het en wat zijn de openingstijden?

  De Helden van Oranje vindt plaats op woensdag 26 april 2023 van 17:00 – 01:00 uur. 

 • Is er een minimum leeftijd?

  De Helden van Oranje Groningen is voor iedereen en dus voor alle leeftijden toegankelijk. Begeleiding van bezoekers onder de 16 is vereist.

 • Hoe kan ik op het evenement betalen?

  Tijdens het evenement betaal je met munten. Op het terrein is er voldoende mogelijkheid om deze aan te schaffen met pin of cash.

 • Ben je van plan met een grote groep te komen?

  Ben je met een grote groep en van plan om met een (tour)bus te komen? Meld dit vooraf via [email protected] zodat we samen kunnen kijken of dit mogelijk is.
 • Mag ik een foto of videocamera meenemen?

  Op de Helden van Oranje mag je je eigen camera meenemen, mits je deze voor privédoeleinden gebruikt en het geen professionele camera is. Selfiesticks zijn niet toegestaan. Wil je voor commerciële doeleinden foto’s schieten of beelden opnemen? Mail dan naar [email protected] voor een persaccreditatie.
 • Werken bij De Helden van Oranje

  Wil je graag werken bij De Helden van Oranje? Wordt onderdeel en maak er samen met ons een onvergetelijke dag van! Voor meer informatie: [email protected]
 • Wat moet ik doen als ik problemen heb met mijn tickets?

  Voor vragen over het bestellen van tickets of als er iets mis is gegaan bij je bestelling, kun je terecht bij de klantenservice van Paylogic via deze link.

 • Wat zijn de ticketprijzen?

  Tickets voor De Helden van Oranje zijn hier te bestellen.

  Early-Bird Ticket (voor 1 persoon): €21,50 incl. service fee    

  Regular Ticket (voor 1 persoon): €23,50 incl. service fee

  Groepsticket (5 personen): €21,50 incl. service fee             

 • Kluisjes

  Bij De Helden van Oranje werken we met sleutel lockers. Je kunt in de voorverkoop een locker huren.

  Medium locker voor € 8,00 ( 24 x 28 x 50 cm)
  Grote locker voor € 10,00 ( 35 x 28 x 50 cm).

  Bestel jouw locker hier.

 • Onofficiële ticketverkoop

  We adviseren je om GEEN tickets te kopen via niet officiële verkoopkanalen. Er zijn fraudeurs actief!

  We willen je er graag op wijzen dat het kopen van tickets via niet-officiële kanalen risico’s met zich meebrengt. We raden je dan ook ten zeerste af om een ticket te kopen via een dergelijk kanaal. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat het ticket legitiem is en je toegang tot het evenement verleent en willen je deze teleurstelling op wat een prachtige dag moet gaan worden, graag besparen.

  Koop je ticket alleen via onze site bij PAYLOGIC. Laat zwarthandelaren als Viagogo, Onlineticketshop en andere partijen die je vindt via Google links liggen want je betaalt waarschijnlijk teveel voor een ticket en je weet niet zeker of je een geldig ticket koopt waarmee je toegang tot het festival hebt. Ook op Marktplaats worden altijd weer valse kaarten aangeboden en zijn fraudeurs op andere manieren actief. Een gewaarschuwd mens kijkt wel uit zijn kaarten hier te kopen! Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl

  Gegarandeerd veilige tickets zijn alleen verkrijgbaar via onze officiële ticketpartner Paylogic en Ticketswap.

 • Ticketswap

  Wij zetten de gegevens van de kaartkopers via TicketSwap om. Dit doen wij in samenspraak met TicketSwap. Alle nieuwe eigenaren ontvangen een nieuw kaartje en daarmee worden de oude ticket ongeldig verklaard. De oude eigenaren ontvangen dus geen nieuwe ticket meer.
 • Moet ik mijn ticket personaliseren?

  Dit jaar willen we alle tickets laten personaliseren om een zo veilig mogelijk systeem te creëren. Nadat je het ticket hebt besteld krijg je een mail van Paylogic met hierin je ticket en een personalisatie van ‘send2friend’. Ieder ticket kan op deze manier worden gekoppeld aan je eigen naam. Personaliseren kan tot uiterlijk 24 april. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
 • Groepsticket - kunnen wij apart van elkaar naar binnen?

  Het is mogelijk om apart van elkaar het festivalterrein te betreden.
 • Moet ik mijn ticket printen?

  Het mag wel, maar hoeft niet. Je kunt jouw ticket ook op jouw telefoon laten zien. Zorg dat de barcode goed leesbaar is, zodat wij hem makkelijk kunnen scannen. Als je een gebarsten beeldscherm hebt kunnen wij het ticket niet scannen en kun je het ticket het beste printen.
 • Is het binnen of buiten?

  De Helden van Oranje telt één grote overdekte stage. In deze tent is er genoeg ruimte voor alle bezoekers. Je hebt dus altijd een droog plekje. Houdt er echter wel rekening mee dat de tent aan de zijkant open is en dat de rest van het terrein niet overdekt is. Kleed je daarom naar het weer.
 • Mag ik tussendoor het terrein op en af?

   Nee. We hanteren een binnen = binnen beleid.

 • Mogen er tassen mee naar binnen?

  Op het terrein worden alleen tassen toegestaan die in originele en uitgevouwen staat maximaal 30 x 21 x 10 cm zijn.

 • Zijn er lockers aanwezig?

  Bij De Helden van Oranje werken we met sleutel lockers. Je kunt in de voorverkoop een locker huren.

  Medium locker voor € 8,00 ( 24 x 28 x 50 cm)
  Grote locker voor € 10,00 ( 35 x 28 x 50 cm).

  Bestel jouw locker hier.

 • Mogen er eigen consumpties meegenomen worden?

  Eigen consumpties, flessen, blikjes, alcohol, glaswerk, wapens en brandgevaarlijke materialen zijn verboden op de locatie en mogen niet mee naar binnen worden genomen.

 • Is het terrein rolstoeltoegankelijk?

  Ja! De Helden van Oranje is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij hebben echter geen rolstoelen op locatie. Je moet dus je eigen rolstoel meenemen.

 • Gehoorbescherming

  Tijdens de Helden van Oranje wil je optimaal genieten van de muziek. Maar op een pieptoon, suizende oren, tijdelijke slechthorendheid of zelfs blijvende gehoorschade zit je natuurlijk niet te wachten. Daarom ben je goed voorbereid en zorg je voor goede gehoorbescherming tijdens dit mooie feest. Of je nu op zoek bent naar universele oordoppen of op maat gemaakte gehoorbescherming, met Pluggerz zit je goed en geniet je optimaal en zorgeloos. Heb je nog geen oordoppen of ben je ze vergeten? Schaf ze dan ter plekke voordeliger aan. Je vindt Pluggerz op het festivalterrein of op www.pluggerz.com

De Helden van Oranje vindt plaats in het Stadspark, Concourslaan 10, 9727 KD in Groningen. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen.

Openbaar vervoer

Ga goed voorbereid op pad en plan je reis.

Kom je uit de richting van Leeuwarden, Delfzijl, Leer, Roodeschool of Veendam pak dan de trein via www.arriva.nl. Het dichtstbijzijnde treinstation is Groningen Centraal. Als je eenmaal aangekomen bent met de trein, moet je nog een stukje lopen.

Met de trein?

Ga voorbereid op pad.

  • Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nlook meteen voor terug. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies.
  • Koop alvast online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat. Reis je met een OV-Chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart.
  • ’s Avonds laat terug naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.

Hou er rekening mee dat je geen alcohol mag meenemen naar het station en in de trein van dinsdagavond 26 april t/m donderdagochtend 28 april.

Kijk voor meer informatie op ns.nl/koningsdag

Kijk voor actuele vervoersinformatie op www.9292ov.nl voor de goede verbindingen en alternatieven vanuit heel Nederland.

Fiets

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het evenement. De fietsroute wordt duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders.

Het is niet toegestaan je fiets langs de Paterswoldseweg en Parkweg te parkeren.

Auto & parkeren 

Kom NIET met de auto naar het evenemententerrein. Groningen en daarmee ook het Stadspark is gedurende het evenement erg slecht bereikbaar voor auto’s i.v.m. werkzaamheden. Bij het evenemententerrein zelf is GEEN parkeermogelijkheid. Als je met de auto komt parkeer dan bij een van de onderstaand zes P+R terreinen. Reis vanaf hier gemakkelijk verder met Qbuzz. Een P+R ticket inclusief busretour voor 5 personen kost €6,- en is via binnenkort verkrijgbaar. Het retour ticket is ook na 24:00u geldig.

P+R Haren/A28: Lijn 5 en lijn 6 (Q-link paars)

P+R Euroborg / P3: Lijn 2 (Q-link groen) Let op: betaald parkeren.

P+R Hoogkerk: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)

P+R Kardinge: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)

P+R Reitdiep: Lijn 1 (Q-link groen) en Lijn 2 (Q-link groen)

P+R Meerstad: Lijn 5 (Q-link paars)

Taxi + Kiss & Ride

Voor kiss & ride kun je in- en uitstappen bij restaurant Ni Hao/Stadsparkpaviljoen op de Concourslaan. Ter plaatse wordt dit kenbaar gemaakt met verwijzingsborden. Op de meest oostelijke rijstrook (busstrook) van de rijbaan o.z. van de Paterswoldseweg nabij de kruising met de Parkweg wordt een taxistandplaats ingericht. Hier kunnen taxi’s gedurende het evenement passagiers in en uit laten stappen.

• De Helden van Oranje behoudt zich het recht om iemand te allen tijde de toegang tot het evenement te ontzeggen.
• De Helden van Oranje behoudt zich het recht om het evenementbeleid te allen tijde aan te passen.
• De Helden van Oranje behoudt zich het recht om bezoekers op de locatie van het evenement te registreren op zowel beeld- als geluidsdragers. Deze opnames kunnen door de organisatie gebruikt worden, zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in de vorm van geld of andere zaken) verschuldigd is aan de desbetreffende bezoekers.
• Bezoekers van het evenement dienen akkoord te gaan met een fouillering bij de ingang, indien verzocht.
• De Helden van Oranje Groningen is voor iedereen en dus voor alle leeftijden toegankelijk. Begeleiding van bezoekers onder de 16 is vereist.
• Er moet voldaan worden aan de Nederlandse wettelijke verplichting van een geldig legitimatiebewijs.
• Voor bezoekers is het niet toegestaan een eigen stoel mee te nemen, ook als je niet in staat bent gedurende langere tijd te staan.
• Bezoekers met bijzondere medicijnen moeten dit melden bij de beveiliging bij de visitatie. Deze verwijzen u door naar de EHBO, hier kunt u eventueel de medicijnen achterlaten. Voor speciale situaties kunt u contact opnemen met [email protected].
• Eigen consumpties, flessen, blikjes, alcohol, glaswerk en brandgevaarlijke materialen zijn verboden op de locatie en mogen niet mee naar binnen worden genomen.
• Drugs zijn verboden. Dit geldt zowel voor eigen gebruik als voor de verkoop.
• Het bezit en/of gebruik van lachgas/distikstof(mon)oxide is strikt verboden tijdens dit evenement.
• Er vindt een strenge fouillering plaats bij de entree. Personen die in bezit zijn van drugs worden direct overgedragen aan de politie.
• Wapens zijn ten strengste verboden. Wees verstandig en laat alle voorwerpen thuis die gezien kunnen worden als wapens. Voorwerpen die als wapens gebruikt kunnen worden, worden in beslag genomen.
• Het is verboden om commerciële activiteiten uit te oefenen op en rondom de locatie.
• Het bezoeken van het evenement is volledig op eigen risico.
• De Helden van Oranje is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van bezittingen of lichamelijke gesteldheid van de bezoekers.
• Op en rondom de locatie wordt streng gecontroleerd op ongeregeldheden. Personen die zich op welke manier dan ook misdragen worden onmiddellijk van het terrein verwijderd.
• Het is verboden om (semi) professionele fotoapparatuur mee te nemen naar De Helden van Oranje evenementen, tenzij anders overeengekomen middels een toegewezen persaccreditatie. Een gewone (digitale) camera evenals een Go Pro camera zijn wel toegestaan. Selfie sticks zijn niet toegestaan.
• De Helden van Oranje is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen.
• Annulering of restitutie van eenmaal bestelde en aangeschafte tickets is niet mogelijk.

Het is bijna zover: De Helden van Oranje 2023! We kunnen niet wachten om samen luidkeels mee te zingen op 26 april. Om te zorgen dat je voorbereid bent, hebben we alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. ?

Hieronder de laatste algemene informatie:
• De Helden van Oranje vindt plaats op woensdag 26 april 2023 van 17.00 uur tot 01.00 uur
• Deuren open: 17.00 uur
• De Helden van Oranje is voor iedereen en dus alle leeftijden!
• Begeleiding van bezoekers onder de 16 jaar door een volwassene is verplicht
• Munten betalen kan met pin & cash
• Een kaartje aan de deur kost €30,- en kan enkel met pin betaald worden.
• Er zijn kluisjes aanwezig. Deze kun je ter plekke huren
• OV: check 9292 voor het laatste reisadvies
• Dresscode: ORANJE ?

Parkeren:
Kom NIET met de auto naar het evenemententerrein. Groningen en daarmee ook het Stadspark is gedurende het evenement erg slecht bereikbaar voor auto’s i.v.m. werkzaamheden. Bij het evenemententerrein zelf is GEEN parkeermogelijkheid. Als je met de auto komt parkeer dan bij een van de onderstaand zes P+R terreinen. Reis vanaf hier gemakkelijk verder met Qbuzz. Een P+R ticket inclusief busretour voor 5 personen kost €6,-. Het retour ticket is ook na 24:00u geldig.
• P+R Haren/A28: Lijn 5 en lijn 6 (Q-link paars)
• P+R Euroborg / P3: Lijn 2 (Q-link groen) Let op: betaald parkeren.
• P+R Hoogkerk: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
• P+R Kardinge: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
• P+R Reitdiep: Lijn 1 (Q-link groen) en Lijn 2 (Q-link groen)
• P+R Meerstad: Lijn 5 (Q-link paars)

Lockers:
Er zijn lockers aanwezig. Deze kun je ter plekke huren, maar je kunt ook voorafgaand aan het evenement online een lockerticket halen. Heb je van te voren een lockerticket gehaald? Laat dan op het evenement je ticket zien, zodat je een sleutel krijgt om je locker te kunnen openen.
• Medium locker voor € 8,00 ( 24 x 28 x 50 cm)
• Grote locker voor € 10,00 ( 35 x 28 x 50 cm)

Let op: De hele avond feesten, dansen, proosten en meezingen uit volle borst is verplicht! ?

LOCATIE

Stadspark Groningen

Concourslaan 10
9727 KD Groningen
Nederland

Bereikbaarheid

CONTACT

Heb je een vraag? Check hier hoe je het best contact kan opnemen.

CONTACT VOOR BEZOEKERS

Check eerst of jouw vraag staat bij de FAQ. Staat hij daar niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vragen over tickets?
Check de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag daar niet tussen? Neem dan contact op met Paylogic via deze link.

Een algemene vraag? Stel je vraag via Facebook
of e-mail ons: [email protected]

CONTACT VOOR PARTNERSHIPS

Wil jij jouw merk of bedrijf onder de aandacht brengen bij de bezoekers van De Helden van Oranje of een van onze andere evenementen? We zetten onze gezamenlijke passie voor entertainment in om betrokkenheid te creëren bij jouw merk of bedrijf, marketing doelstellingen te behalen of jouw omzet te vergroten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw merk of bedrijf deel uit laten maken van onze evenementenbeleving? Neem dan contact op met Roxanne.

[email protected]

CONTACT VOOR PERS

WERKEN BIJ DE HELDEN VAN ORANJE?

Wil je graag werken bij De Helden van Oranje? Wordt onderdeel en maak er samen met ons een onvergetelijke dag van! Voor meer informatie: [email protected]

PM&EA B.V.

Egelenburg 2
1081 GK Amsterdam
[email protected]

#DHVO2023